До новин

Регулятори обговорять стратегію розвитку ринку банкрутства

09 грудня, 2019
Законодавство
Регулятори обговорять стратегію розвитку ринку банкрутства

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Національний банк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та Міністерство фінансів запрошують учасників фінансових ринків, експертів та міжнародних партнерів нашої держави доєднатися до обговорення проекту Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Про це повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на telegram-канал НААКУ.

Щодо ринку банкрутства, то Стратегія передбачає (додатково до діючого законодавства) подальше посилення ролі заставних кредиторів в процедурах банкрутства.

Стратегія пропонує удосконалити законодавство, що регулює речове забезпечення (заставу, іпотеку):

- визначити ексклюзивність та рівнозначність способів реалізації прав кредитора на використання предмету забезпечення не залежно від платоспроможності або неплатоспроможності (банкрутство, ліквідація банку, юридичної особи тощо), як спеціальні до інших актів.

Публічне обговорення тексту Стратегії триватиме включно до 16 грудня 2019 року. Національна асоціація арбітражних керуючих готує офіційні зауваження та пропозиції від спільноти арбітражних керуючих до цього акту.

Посилання на проект Стратегії тут.

Коментарі
Додати коментар