До новин

Україна та МВФ домовились про нову програму

09 грудня, 2019
Борги
Україна та МВФ домовились про нову програму

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленості щодо нової програми співпраці.

Про це повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на пресслужбу президента України.

Згідно з повідомленням,таке рішення було ухвалене за підсумками розмови глави держави Володимира Зеленського з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

"Я запевнила президента у готовності МВФ підтримати політичний план влади для макроекономічної стабільності та підняття економіки на рівень вищого, стійкого та всеосяжного зростання, серед іншого – з новою підтримкою МВФ.

Співробітники МВФ досягли згоди з владою щодо політики підтримки нової трирічної домовленості в розмірі 4 мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) (близько 5,52 млрд доларів - ЕП.) у рамках розширеного фонду МВФ", - сказала Георгієва.

Зеленського у свою чергу зазначив: "Наша розмова була дуже конструктивною. Втішений, що ми знайшли повне порозуміння і наш турборежим отримав високу оцінку з боку МВФ.

Нова програма співпраці з МВФ має на меті пришвидшити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця. Нас не влаштовують поточні темпи економічного зростання, і тому для пришвидшення зростання економіки ми спільно з нашими міжнародними партнерами продовжуватимемо реформи, щоб наздоганяти наших сусідів за рівнем економічного розвитку та добробуту".

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду завершила свою роботу в Україні 22 листопада.

В МВФ акцентували увагу на продовженні виваженої економічної політики.

Прем'єр Олексій Гончарук оцінив перемовини з місією Міжнародного валютного фонду як конструктивні.

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявляла, що планує припинити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, щоб Україна з 2023 року забезпечувала себе сама.

Джерела у різних держструктурах заявляли про те, що Україна не встигне отримати остаточне рішення від МВФ до кінця 2019 року, але може ще у грудні підписати меморандум про подальшу співпрацю. Наступна можливість офіційно отримати програму Фонду у України буде в лютому 2020 року.

Коментарі
Додати коментар