До новин

Олександр Бірюков: не знищте існуючу правов систему у сфері банкрутства

10 грудня, 2019
Законодавство
Олександр Бірюков: не знищте існуючу правов систему у сфері банкрутства

Фахівець у сфері банкрутства, науковець Олександр Бірюков застерігає від зницення діючої системи правових відносин у сфері врегулювання неплатоспроможності.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Далі пряма мова фахівця:

Читаючи курс «Право банкрутства» своїм студентам я намагаюсь довести, що законодавство про банкрутство є надзвичайно складною правовою системою, що складається з різних за дією правових норм (і матеріально-правових, і процесуальних), що регулюють різні за своєю природою правовідносини.

Мої студенти, які прослухали цю навчальну дисципліну знають, що система банкрутства складається в залежності від країни з 12-16 елементів, що формують цілісну пов’язану між собою систему юридичних процедур із специфічними правилами щодо вирішення проблем надзаборгованості приватної особи.

Коли переглядають існуючу систему або створюють таку систему у країні, в якій такого законодавства не існувало, необхідно дуже обережно підходити до будування кожного елементу системи, інакше можна завдати непоправної шкоди самій системі чи створити систему, якою будуть користуватись не для цілей, визначених законодавцем (на шкоду самій системі). Найменшою шкодою може бути створення мертвої чи перетворення існуючої системи на непрацюючу.

Тож, тут можна дати пораду тим, хто займається так званою реформою законодавства про банкрутство – не знищте існуючу систему! Маленькі зміни в одній нормі можуть перекреслити можливості ефективно застосовувати інші норми чи цілі елементи системи.

Коментарі
Додати коментар