До новин

ЗТМК заборгував за електрику понад 1,2 мільярда

11 грудня, 2019
Борги
ЗТМК заборгував за електрику понад 1,2 мільярда

Запорізький титано-магнієвий комбінат має борг за електроенергію перед “Запоріжжяобленерго” у сумі понад 1,2 млрд грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на «Укрінформ».

Як повідомила прессекретар «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко, «ЗТМК» має борг за активну електроенергію (тобто ту, яку енергокомпанія поставила до кінця 2018 року) — 778 млн гривень. С 1 січня цього року підприємство не сплатило жодної гривні за цим боргом. Також завод має борг по сплаті штрафних санкцій — 482 млн гривень та реактивній електроенергії (та, що використовується для технічних потреб) — близько 1 млн гривень».

Керівництво ЗТМК зверталось до Прем`єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням надати підприємству можливість підписати договір з атомними станціями на придбання електроенергії. Восени під час візиту до Запоріжжя, Гончарук зазначив, що завод має повністю розрахуватись з обленерго.

Як раніше повідомлялось, обленерго виграло чимало позовів, проте ТОВ "ЗТМК" борги не сплачує.

ТОВ “ЗТМК” належить на 51% Фонду державного майна України та на 49% компанії “Толексіс трейдінг лімітед”, де бенефіціаром вказується Дмитро Фірташ.

60% акцій “Запоріжжяобленерго” належить державі, 16,5% – кіпрській “Lex Perfecta Limited”, яку пов“язують з Ігорем Суркісом, 12% – “Bikontia Enterprises Limited” з Кіпру, що приписують Костянтину Горигоришину та Ігорю Коломойському, 7% – кіпрській “Kerelio Commercial Limited”.

Коментарі
Додати коментар