До новин

Податкові борги ФОПів несподівано знизилися на 2 млрд грн за місяць — Opendatabot

12 грудня, 2019
Борги
Податкові борги ФОПів несподівано знизилися на 2 млрд грн за місяць — Opendatabot

У листопаді 2019 року загальна сума податкової заборгованості фізичних осіб-підприємців скоротилася на 2 мільярди гривень, а з реєстру ФОПів-боржників зникло 50 тисяч спрощенців.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на дані Opendatabot.

В організації зазначають, що скорочення заборгованості стало несподіваним та різким, оскільки порушило тенденцію до зростання боргів ФОПів за податками.

«До листопаду загальний податковий борг підприємців регулярно зростав. За останній місяць відбувся різкий стрибок по зменшенню боргів як на місцевому, так і на національному рівнях», — зазанчили в Opendatabot.

За їх даними, близько 15% всіх погашених боргів у листопаді сплатив один ФОП — Волчков Валерій Миколайович. Його податковий борг становив 281 мільйон гривень. Після погашення боргів, дані цього ФОПа зникли з реєстру боржників.

У Державній податковій службі причину різкого падіння заборгованості ФОПів за податками пояснити не змогли, відзначивши, що її розмір непостійний та змінюється щоденно.

«Протягом жовтня 2019 року 92,7 тис. платниками податків погашено податковий борг. Водночас протягом зазначеного періоду у 46,4 тис. суб’єктів господарювання виник новостворений податковий борг. Кількість боржників, як і сума податкового боргу, є змінною величиною, тому стан розрахунків платників з бюджетом може змінюватись щоденно», — прокоментували у ДПС.

Коментарі
Додати коментар