До новин

У Фірташа заперечують, що банкрутували ОПЗ

09 липня, 2015
Банкрутство підприємств
У Фірташа заперечують, що банкрутували ОПЗ

Group DF заявляє, що висловлювання прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про нібито намір Групи збанкрутити Одеський припортовий завод є брехнею.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Group DF.

«Довгий час поставляючи газ, в тому числі і в кредит, ми надавали можливість ОПЗ безперебійно працювати, що дозволяло підприємству залишатися одним з ключових роботодавців і платників податків Одеського регіону», - повідомляє прес-служба.

Крім того, там підтверджують, що борги державного підприємства «Одеський припортовий завод» тільки перед Ostchem, хімічним бізнесом Групи, становлять 193,260 млн доларів (близько 4 млрд гривень за поточним курсом).

«Незважаючи на величезні борги ОПЗ перед Групою, ми ніколи не розглядали питання і не вживали жодних заходів, спрямованих на банкрутство заводу, розуміючи важке економічне становище підприємства, а також кризовий стан економіки України», - заявили в групі.

Більш того, як стверджують в групі, вони розглядають ОПЗ як одного з ключових партнерів групи в хімічній сфері.

У Group DF заявляють, що мають намір взяти участь у приватизації заводу у разі проведення відкритого, прозорого і справедливого конкурсу.

«Ми розцінюємо наклепницькі висловлювання Яценюка як продовження політично вмотивованого переслідування нашого бізнесу, а також як спробу дискредитувати Групу як одного з сильних учасників заявленої приватизації ОПЗ», - заявили у Фірташа.

Як відомо, Яценюк раніше доручив розслідувати спробу групи Льовочкіна-Фірташа збанкрутувати Одеський припортовий завод.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Яценюк розповів про спробу Фірташа й Льовочкіна довести до банкрутства ОПЗ.

Коментарі
Додати коментар