До новин

Суд визнав багатомільярдні борги АВК перед банками

14 січня, 2020
Борги
Суд визнав багатомільярдні борги АВК перед банками

Господарський суд Донецької області визнав вимоги банків до кондитерської компанії АВК на загальну суму близько 4,5 млрд грн. Таке рішення суд прийняв 24 грудня у справі про банкрутство, яку було відкрито в 2016 році.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Finbalance.

Йдеться про вимоги Всеукраїнського банку розвитку (ВБР) Олександра Януковича на суму 439 млн грн, Райффайзен Банку Аваль - на 400 млн грн, Промінвестбанку, "дочки" російського "ВЭБа", - на 1,3 млрд грн і "Сбербанка" Україна - на 1,4 млрд грн.

Крім того, окремо суд визнав вимоги кредиторів, забезпечені заставою (іпотекою) майна боржника. Серед них - вимоги ВБР на 199,7 млн ​​грн, Райффайзен Банку Аваль на 42,5 млн грн), Промінвестбанку (489,3 млн грн), "Сбербанка" Україна (442,3 млн грн). Загальна сума цих вимог перевищує 1 млрд грн.

Нагадаємо, у січні 2018 року "Сбербанк" відсудив у АВК кондитерську фабрику в Мукачевому та земельну ділянку площею 1,3 га. У грудні 2018 року Промінвестбанк відсудив у компанії фабрику в місті Дніпрі. У червні 2019-го "АВК" програла "Сбербанку" кондитерську фабрику в окупованому Донецьку.

За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами "АВК" є Володимир Авраменко і Валерій Кравець.

Коментарі
Додати коментар