До новин

Нардеп Тарасенко скаржиться на саботування важливого елементу судової реформи

10 лютого, 2020
Законодавство
Нардеп Тарасенко скаржиться на саботування важливого елементу судової реформи

Народний депутат Тарас Тарасенко підготував депутатське звернення щодо затягування впровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в Україні.

Про це повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні” із посиланням на його пост у Фейсбук.

За його словами, термін впровадження системи вкотре відтерміновано до 2023 року.

Він здивований, що ДП «ІСС» розробляє інформаційну систему вже понад два роки і не дотримується термінів та технічного завдання, витративши на розробку вже більш як 100 млн грн і на зарплати 62 млн грн.

“Мені також видається дивним, що підрядник ДП «ІСС», повністю зриваючи строки впровадження та якість системи, продовжує вигравати тендери та підписувати договори на подальшу розробку продукту та виписує собі величезні суми бюджетів”, - обурюється депутат.

Він розповів, що Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система мала б забезпечити прозорість та відкритість системи правосуддя, швидкий обіг інформації та доступ до неї для громадськості, автоматизацію процесів та прискорення розгляду судових рішень, повну інтеграцію з інформаційними системами правоохоронних органів.

“Я підготував депутатське звернення до Державної судової адміністрації, як головного замовника системи, та до Вищої ради правосуддя щодо дій адміністратора системи ДП «ІСС», які можуть призвести до зриву судової реформи. Я буду робити все можливе, аби судова реформа в Україні відбулася і довіра до правосуддя була відновлена”, - пише Тарасенко.

Коментарі
Додати коментар