До новин

НБУ: Уряд доопрацює законопроект про Приватбанк та банки-банкрути

12 лютого, 2020
Законодавство
НБУ: Уряд доопрацює законопроект про Приватбанк та банки-банкрути

НБУ повідомив, що 10 лютого відбулася чергова зустріч керівництва Кабміну та Нацбанку, в якій взяли участь у т.ч. прем’єр-міністр Олексій Гончарук, в.о. голови НБУ Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, міністр економіки Тимофій Милованов.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на "БізнесЦензор".

Як зауважив НБУ, під час зустрічі обговорювалося, зокрема, виконання попередніх дій (prior actions) для ухвалення нової програми співпраці з МВФ на рівні ради директорів Фонду.

“Серед пріоритетних prior actions залишається ухвалення законопроєкту №2571, над яким продовжують працювати представники Уряду, НБУ та Верховної Ради. Законопроєкт усуває прогалини у законодавстві, що були виявлені під час очищення банківської системи у 2014-2016 рр. У тому числі й ті «білі плями», які дозволяють судам реанімувати «зомбі» банки, виведені з ринку через неплатоспроможність.

Також законопроєкт змінює процедуру оскарження рішень НБУ, КМУ, Мінфіну, ФГВФО в процесі виведення банків з ринку та дає більше опцій, якими способами держава може здійснювати націоналізацію банків за потреби, визначаючи практичні кроки держава повинна робити під час та після націоналізації.

Доопрацювання законопроєкту триває”, - зазначили в Нацбанку.

Коментарі
Додати коментар