До новин

Суд визнав вимоги Укрексімбанку на 2 мільярди до боржника-банкрута

13 лютого, 2020
Борги
Суд визнав вимоги Укрексімбанку на 2 мільярди до боржника-банкрута

Госпсуд Києва 22 січня в межах справи про банкрутство ТОВ "Господарчий універмаг "Меркурій" визнав грошові вимоги Укрексімбанку на 1,9 млрд грн (як забезпечені заставою майна боржника).

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація в Україні" із посиланням на Finbalance.

ТОВ "Господарчий універмаг "Меркурій" було визнане банкрутом постановою суду від 12.10.2015 за клопотанням самої ж компанії “у зв’язку з виявленням кредиторської заборгованості, активи для погашення якої відсутні".

Відповідно до судових матеріалів, вимоги Укрексімбанку до ТОВ "Господарчий універмаг "Меркурій" (як іпотекодавця) пов’язані з вимогами держбанку (на 82 млн дол) до збанкрутілого ТОВ “АТЕМ” (позичальник).

Предмет іпотеки - магазин господарчих товарів «Меркурій» (площею 3,8 тис кв м) за адресою м. Київ, вул. Панельна, 1.

За даними держреєстру, серед засновників ТОВ «Господарчий універмаг «Меркурій» фігурують такі фізособи: Ігор Клименко, Світлана Петриченко, Євгеній Гуріч, Ганна Устінова, Ольга Кисельова, Алла Острокінь, Ірина Барвіцька, Ірина Баришполь, Ірина Узлій, Алла Ружинська, Андрій Богук, Роман Гриза, Олег Бардаченко, Олександр Ігнатченко, Таміла Кузьменко.

Раніше компанія “АТЕМ” була одним з найбільших виробників керамічної плитки в Україні. ЗМІ пов’язували цю структуру в т.ч. з екс-високопосадовцем МВС.

Коментарі
Додати коментар