До новин

Дубинський з колегами заступилися за власників банків-банкрутів

14 лютого, 2020
Законодавство
Дубинський з колегами заступилися за власників банків-банкрутів

74 депутати просять у КСУ визнати незаконними положення, що забороняють судове припинення рішень Фонду гарантування вкладів і НБУ.

Депутати Верховної Ради на чолі з народним депутатом Олександром Дубинським звернулися до Конституційного суду з проханням дозволити забезпечення позову шляхом зупинення рішень Національного банку і Фонду гарантування вкладів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу КСУ.

Згідно з поданим поданням, депутати хочуть, щоб суд визнав незаконними положення, що забороняють судову припинення рішень Фонду гарантування вкладів і НБУ, в тому числі пов'язаних з тимчасовою адміністрацією або ліквідацією банків.

Якщо КСУ підтримає подання нардепів, суди зможуть накладати арешти на майно неплатоспроможних банків і Фонду гарантування.

Депутати також просять визнати незаконною заборону на забезпечення позову шляхом зупинення рішень НКРЕКУ по встановленню тарифів на електроенергію і газ і зупинки рішень конкурсної комісії з відбору членів НКРЕКУ.

На думку авторів подання, право на забезпечення позову не може бути обмежена, оскільки це вступає в протиріччя зі статтями 22 і 55 Конституції України.

У серпні 2019 року Фонд продав перший мегапул з невикуплених раніше активів 10 банків-банкрутів за 91,96 млн грн. Початкова ціна становила 459,7 млн ​​грн.

Коментарі
Додати коментар