До новин

У МВФ не можуть назвати дату початку програми фінансування України

14 лютого, 2020
Борги
У МВФ не можуть назвати дату початку програми фінансування України

Міжнародний валютний фонд відзначає активний діалог з Україною за новою програмою фінансування на 5,5 мільярда доларів, але не може назвати можливі терміни її затвердження.

Про це повідомив представник МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні в четвер, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Зараз йде дуже активний діалог. Конструктивні дискусії тривають", - сказав він. В той же час Райс не зміг назвати можливу дату розгляду українського питання радою директорів.

Райс зазначив, що п'ятьма основними фокусами нової програми є посилення верховенства права; боротьба з корупцією; підвищення конкуренції, відкриття ринків і зниження ролі олігархів; посилення гарантій незалежності Нацбанку і стабільна фіскальна політика.

Він нагадав, що в січні на Всесвітньому економічному форумі в Давосі відбулася зустріч виконавчого директора МВФ Крісталіни Георгієвої з президентом Володимиром Зеленським, на якій глава Фонду відзначила прогрес країни в реалізації програми реформ.

Коментарі
Додати коментар