До новин

Суд скасував пів мільярдні претензії податківців до мережі "Фокстрот"

14 лютого, 2020
Борги
Суд скасував пів мільярдні претензії податківців до мережі "Фокстрот"

Окружний адмінсуд Києва 21 січня задовольнив позов ТОВ “САВ-Дістрибьюшн” та скасував кілька податкових повідомлень-рішень Офісу великих платників ДПС, у т.ч. №0000171401 від 27.09.2019, яким позивачу було збільшено розмір грошового зобов`язання з ПДВ на 406,7 млн грн та нараховано штраф у розмірі 203,4 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, претензії податківців до підприємства стосувалися в т.ч. операцій продажу товарів зі знижками в рамках різноманітних акцій.

У цьому контексті суд зазначив таке:

“Відповідачем в акті перевірки не заперечується правомірність укладених правочинів в частині реалізації товарних позицій. Крім того, в Акті перевірки відповідач підтверджує, що операції з приймання страхових внесків в повному обсязі відображені позивачем у додатку 6 до декларацій з податку на додану вартість за спірний податковий період.

Крім того, в акті не відображено фактів виявлення оплати покупцями вартості товарів у розмірі більшому, ніж вказано у розрахункових документах, та не спростовано правомірність укладання між позивачем та покупцями правочинів з продажу товарів за договірною вартістю сплаченою покупцями згідно розрахункових документів.

Акт перевірки не містить посилань на рішення суду про визнання недійсними укладених між позивачем та покупцями публічних договорів купівлі-продажу (правочинів), а отже база оподаткування від операцій з реалізації товарів за такими правочинами відповідає їх договірній вартості та підтверджується розрахунковими документами”.

У держреєстрі кінцевими бенефіціарами ТОВ “САВ-Дістрибьюшн” вказані Валерій Маковецький та Геннадій Виходцев, яким належить мережа “Фокстрот” (один з найбільших продавців електроніки та побутової техніки).

Нагадаємо, у вересні 2019 року в Офісі великих платників податків ДФС заявляли про донарахування податкових зобов’язань для мережі “Фокстрот” на 645 млн грн. Натомість у новоствореній Державній податковій службі тоді наголошували, що ДФС перебуває в стані ліквідації, а податкові перевірки “Фокстрот” “не завершені, жодних рішень не прийнято”.

“Будь-які рішення про донарахування чи накладення санкцій на платників податків може бути прийнято лише в межах передбаченої законом процедури уповноваженими структурами новоствореної Державної податкової служби України", - зазначали в ДПС.

Як повідомлялося, на початку 2019 року ТОВ “САВ-Дістрибьюшн” виграло судовий спір з ДФС щодо ПДВ-претензій на 38 млн грн (стосувалися операцій купівлі компанією 36 тис т пшениці).

Коментарі
Додати коментар