До новин

ФДМУ запускає новий сайт приватизації

14 лютого, 2020
Новини
ФДМУ запускає новий сайт приватизації

Фонд держмайна Україні у тестовому режимі запускає новий сайт приватизації, на якому буде розміщена вся інформація щодо об`єктів малої та великої приватизації, світлини, презентації, дати аукціонів і останні новини.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні».

Адреса сайту - privatization.gov.ua.

Нагадаємо, що всі об’єкти приватизації діляться на об’єкти малої та великої приватизації. До об’єктів малої приватизації належать не тільки державні підприємства та пакети акцій, але і об’єкти незавершеного будівництва та соціально-культурного призначення, окреме рухоме та нерухоме майно, вартість яких не вище 250 млн грн. Такі об’єкти продаються виключно через аукціони ProZorro.Продажі, що побудовані на принципах повної прозорості – весь процес продажу відбувається публічно і відкрито для повного уникнення корупції. Для підприємців це гарна можливість купити щось цікаве для розвитку свого бізнесу та своєї громади.

Відповідно, якщо вартість вища 250 млн грн – це об’єкти великої приватизації, продаж яких здійснюється із залученням радників, що готують об’єкт на приватизацію та шукають потенційних інвесторів для проведення аукціону. Зазвичай радниками стають великі консалтингові, аудиторські та інвестиційні компанії.

До кінця 2020 року заплановано продаж 300 державних підприємств, як об’єктів малої приватизації та залучення 6 млрд грн до державного бюджету та ще до 5 державних підприємств, як об’єктів великої приватизації та залучення ще 6 млрд грн до державного бюджету.

Коментарі
Додати коментар