До новин

Мінфін США допустив, що економічні збитки від COVID-19 будуть більшими, ніж у кризу 2008 року

19 березня, 2020
Законодавство
Мінфін США допустив, що економічні збитки від COVID-19 будуть більшими, ніж у кризу 2008 року

Міністр фінансів США Стівен Мнучін вважає, що рівень безробіття в країні може скласти 20% через спалах корона вірусу.

Про це пише CNN з посиланням на джерело в Сенаті, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як вказує джерело, Мнучін попередив сенаторів-республіканців, що спалах коронавірусу може привести до зростання безробіття в США до 20%.

Міністр фінансів також висловив стурбованість тим, що економічні наслідки пандемії коронавірусу можуть виявитися гірше, ніж фінансова криза 2008 року.

За словами джерела, Мнучін заявив про це, коли закликав сенаторів прийняти пакет стимулюючих заходів на $ 1 трлн з метою запобігти такому сценарію.

Як повідомлялося, Білий дім розробляє пакет стимулюючих заходів на тлі епідемії коронавірусу і її руйнівних наслідків для економіки США. Йдеться про заходи сукупною вартістю від $ 1 трлн до $ 1,2 трлн.

Зокрема, Мнучін пропонує розподілити $ 250 млрд у вигляді "прямих грошових перерахувань" громадянам країни, і ще стільки ж - якщо ситуація в економіці продовжить залишатися важкою - в травні.

У вівторок заражені коронавірусом були виявлені в Західній Вірджинії - останньому з американських штатів, де до цього не було зареєстроване захворювання. Всього в США виявлено понад 5 тисяч випадків COVID-19 і 100 летальних випадків.

Коментарі
Додати коментар