До новин

Уряд розрахувався з шахтарями за минулий рік та лютий 2020 року

25 березня, 2020
Борги
Уряд розрахувався з шахтарями за минулий рік та лютий 2020 року

Т.в.о. міністра, голова Оперативного штабу Мінекоенерго Віталій Шубін заявив, що кошти в сумі 327 мільйонів гривень вже надійшли шахтарям.

Про це він повідомив  під час селекторної наради з керівниками державних вугільних підприємств, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Шубін зазначив, що гірники отримали заробітну плату, що допоможе  людям пережити цей період, пройти всі виклики, які стоять зараз перед державою у зв’язку з розповсюдженням коронавірусу.

Під час наради обговорили питання безпеки та ефективного використання  транспорту для підвезення працівників, виплати заборгованості з боку генерацій за відвантажене вугілля, виконання планових завдань, можливої мінімізації виробництва на підприємствах у період карантину та  вирішення соціальних питань, зокрема, використання працівниками відпусток та виплати заробітної плати.

Нагадаємо, 7 березня прем’єр Денис Шмигаль заявляв про погашення частини заборгованості перед шахтарями.

28 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що міністри не повинні отримувати зарплати, доки не погасять зарплатні борги перед шахтарями. Президент нагадав, що деякі шахтарі мають зарплатні борги ще з 2014-2016 років, і на сьогодні цей борг уже становить 1 мільярд 100 мільйонів гривень.
Коментарі
Додати коментар