До новин

Компания «Інтерпайп» очікує зниження обсягів виробництва і продажів до 50%

30 березня, 2020
Новини
Компания «Інтерпайп» очікує зниження обсягів виробництва і продажів до 50%

Генеральний директор компанії Інтерпайп Фаді Храйбе заявив, що компанія очікує скорочення виробництва і продажів у другому – третьому кварталі 2020 року.

Про це йдеться у прес-релізі компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За його словами, серед основних факторів – зниження світових цін на нафту.

"У березні ціни впали до мінімальних значень за останні 17 років, досягнувши $24-27 за барель. При такій ціні, видобуток у США стає нерентабельним. Нафтовидобувні компанії консервують свердловини, зупиняють видобуток. Результат – істотне зниження споживання труб. Щоб залишитися на падаючому ринку, важлива конкурентна ціна, але і тут ми програємо - наша продукція обкладається 32% митом", – заявив Храйбе.

Також низькі ціни на нафту негативно впливають і на обсяги споживання труб на Близькому Сході. Багато споживачів вже повідомляють про перенесення тендерів на більш пізній термін, не підтверджують обсяги у другому півріччі.

На думку гендиректора Інтерпайпу, не менш значимим фактором є скорочення споживання труб на внутрішньому ринку. "Державна компанія "Укргазвидобування" повністю згорнула програму нарощування видобутку газу 20/20. УГД не виконала контрактні зобов'язання навіть за тендерами 2019 року, частина виробленої для держкомпанії продукції як і раніше лежить у нас на складах", - зазначив він.

Коронавірус, на його думку, також є таким чинником: більшість європейських автобудівників вже оголосили про призупинення виробництва на невизначений час, зупинені інші промислові підприємства, заморожені будівництва.

"На цьому тлі ми очікуємо зниження європейського ВВП. І як наслідок – зниження споживання лінійних труб", – резюмував Храйбе.

Коментарі
Додати коментар