До новин

"Європейська солідарність" та "Голос" підтримають «антиколомойський» законопроєкт про Приватбанк

30 березня, 2020
Законодавство
"Європейська солідарність" та "Голос" підтримають «антиколомойський» законопроєкт про Приватбанк

Петро Порошенко в коментарі журналістам заявив, що фракція "Європейська солідарність" підтримає законопроєкт про банки, але поки не визначилася з голосуванням щодо законопроекту про ринок землі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на LB.ua.

"Сьогодні обговорювався законопроект про банки. Я хочу підкреслити, що навіть ті страшні випробування, які життя посилає фінансово-банківській системі, демонструють, що банківська система сьогодні знаходиться в здоровому вигляді. Тому ми, безумовно, прийняли рішення підтримати банківський законопроект, який гарантує захист інтересів платників податків", - заявив Порошенко.

Нардеп додав, що остаточне рішення з приводу законопроекту про ринок землі фракція “ЄС” прийме завтра, коли буде зрозумілий остаточний проект.

"Європейська солідарність" в цих умовах категорично проти продажу землі. Нашим ультиматумом є те, що державна земля повинна залишатися державною без обмежень термінів. Ми подивимося, чи буде комітет враховувати наші поправки. Поки що нам сказали, що вирішили піти назустріч і заборонити продаж державної муніципальної землі", - сказав Порошенко.

Заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що ця фракція теж підтримає законопроект про банки.

"Ми від фракції підтримали розгляд законопроекту про банки і вважаємо, що в тій ситуації, в якій знаходиться Україна, ми повинні показати, що можемо захищені наші інтереси і не допустити дефолту. На жаль, деякі фракції виступили проти - це "Батьківщина" і група "За майбутнє", тому, за станом на зараз, я так розумію, його не буде на цьому позачерговому засіданні", - зазначив Железняк.

Железняк також додав, що рішення з приводу законопроекту про землю "Голос" ухвалить завтра після засідання комітету.

Раніше в "Слузі народу" заявляли, що мають намір винести на позачергове засідання ВР і законопроект про землю, і про банки.

Коментарі
Додати коментар