До новин

Укргазбанк: реструктуризація боргів позичальників можлива

31 березня, 2020
Борги
Укргазбанк: реструктуризація боргів позичальників можлива

Державний Укргазбанк заявляє, що завжди готовий йти назустріч своїм клієнтам, особливо зараз - коли весь світ веде боротьбу з пандемією.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу фінустанови.

"Банк із розумінням ставиться до ситуації, в якій наразі опинилися його клієнти через впровадження на території України обмежувальних заходів задля протидії поширенню коронавірусної інфекції і тому не застосовуватиме щодо його позичальників будь-яких штрафних санкцій та не нараховуватиме підвищену процентну ставку на прострочену заборгованість за невиконання умов кредитних договорів у період з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Розуміючи складнощі та обмеження на час карантину, Банк розширює перелік можливих лояльностей для своїх клієнтів - фізичних осіб за строковими кредитами і зможе запропонувати їм на вибір ряд варіантів можливої реструктуризації в рамках, рекомендованих регулятором. Водночас такого роду лояльність можлива виключно для клієнтів, які сумлінно виконують свої зобов’язання за кредитними договорами.

Для бізнес-клієнтів у разі необхідності Банк також готовий надавати реструктуризації та відтермінування в оплаті як процентів по кредитам, так і основного зобов’язання.

Впевнені, що запропоновані інструменти будуть ефективними та нададуть змогу нашим клієнтам менш болісніше пережити період карантину.

Отримати інформацію щодо можливості скористатися «кредитними канікули» можна, зателефонувавши до Контакт-центру Укргазбанку", - зазначили в держбанку.

Крім того, Укргазбанк проінформував власників кредитних карток про наступне:

"У зв’язку з введенням в нашій країні карантину та запровадженням обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), АБ «Укргазбанк» з розумінням ставиться до ситуації, в якій опинилися наші клієнти. Тому банком прийнято рішення у період з 01 березня 2020 року по 30 квітня 2020 року дозволити держателям кредитних карток не сплачувати щомісячний платіж за основною заборгованістю за дозволеним овердрафтом. Таким чином, у разі непогашення клієнтами виставлених до оплати у березні платежів за основною заборгованістю, такі платежі не будуть переноситись банком на рахунки простроченої заборгованості. У квітні 2020 року щомісячний платіж по погашенню кредиту (який розраховується від суми фактичної заборгованості за кредитом) виставлятись до оплати не буде».

Одночасно банк наголосив: "Звертаємо увагу, що зобов’язання щодо своєчасного погашення процентів за користування кредитом мають виконуватися відповідно до договору. У разі непогашення нарахованих процентів до 25 числа календарного місяця, заборгованість за ними буде перенесена на рахунки простроченої заборгованості. Відповідно до діючих тарифних планів на дану заборгованість не передбачено нарахування підвищених процентів, але вона впливає на Вашу кредитну історію".

Коментарі
Додати коментар