До новин

Шмигаль запевняє, що уряд отримав позитивний сигнал від міжнародних кредиторів

03 квітня, 2020
Борги
Шмигаль запевняє, що уряд отримав позитивний сигнал від міжнародних кредиторів

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд отримав від МВФ позитивний сигнал і сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на слова Шмигаля час його зустрічі з представниками Американської торговельної палати.

За словами глави уряду, також очікується фінансова допомога від Світового банку.

«Ми розуміємо, що заходи, які вжив уряд (карантин через поширення коронавірусу), можуть бути дещо неприємними та жорсткими для бізнесу, але вони є дієвими для збереження життя та здоров’я українців. Ми йдемо м’якшим сценарієм в контексті розвитку епідемії. Проте це не означає, що ми не маємо діяти жорстко», – зауважив Шмигаль.

Під час розмови з представниками Європейської бізнес-асоціації прем`єр додав, що Кабмін системно працює над подоланням наслідків економічної кризи, викликаної поширенням коронавірусу COVID-19, та розробляє кілька сценаріїв виходу з неї.

«Ніхто сьогодні у всьому світі не здатен дати конкретний прогноз. Разом з бізнес-спільнотою ми відпрацьовуємо стратегію подолання наслідків і виходу з цієї кризи. У нас є кілька сценаріїв. Але говорити про них конкретно поки що зарано», – зазначив очільник уряду.

«Уряд працює над програмою створення «швидких робочих місць» в різних галузях. Сотні тисяч людей, які повернулися в Україну і мають дуже якісні навички, робочий досвід і корпоративну культуру – це гарний ресурс для розігріву економіки. Бізнес має спробувати їх залучити», – додав він.

Коментарі
Додати коментар