До новин

Нардепка Василевська-Смаглюк пояснила, чому подала 1,5 тисячі правок до «антиколомойського» законопроекту

08 квітня, 2020
Законодавство
Нардепка Василевська-Смаглюк пояснила, чому подала 1,5 тисячі правок до «антиколомойського» законопроекту

Народний депутат від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк, яку відносять до пулу олігарха та ексвласника Приватбанку Ігоря Коломойського, прокоментувала чому подала до «антиколомойського» законопроєкту 1,5 тисячі правок.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на НВ.

«Їх можна буде подивитися в порівняльній таблиці, коли вона буде готова… Я багато правок (подала – ред.), я їх не рахувала», — відповіла вона на питання журналіста про подачу 1,5 тисячі правок.

За словами нардепа, її правки мають на меті привести ухвалений у першому читанні законопроект у відповідність до альтернативного проекту закону, який вона подавала.

«Ідеологія законопроекту зберігається. Єдине, що я приводжу до ладу всі кодекси (Господарський кодекс, Цивільний кодекс, Кодекс про адміністративні правопорушення, Кодекс адміністративного судочинства) у відповідність до того, як ці кодекси мають діяти. Ми пишемо законопроект під одну людину, а всі ці кодекси ламаємо. І виникає дуже багато суперечностей», — розповіла вона.

Коментуючи питання про те, що реєстрація рекордної кількості поправок є спробою зірвати ухвалення «антиколомойського» законопроекту, «слуга народу» нагадала, що законодавством передбачені можливості ухвалення законопроектів без розгляду правок, «просто треба набрати 226 голосів для проведення процедури».

Василевська-Смаглюк додала, що виступає за те, щоб проект закону писався не тільки під олігарха Ігоря Коломойського, а й враховував всіх колишніх власників банків, які мають претензії до Національного банку.

«Наслідки цього законопроекту будуть не тільки для Коломойського», - сказала вона

Нагадуємо, станом на 18:00 6 квітня до так званого «антиколомойського» законопроєкту №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності внесли вже більше 13 тисяч правок.

Коментарі
Додати коментар