До новин

Нацбанк закликав Верховний суд не сіяти хаос в системі гарантування вкладів

17 липня, 2015
Резонансні справи
Нацбанк закликав Верховний суд не сіяти хаос в системі гарантування вкладів

Директор юридичного департаменту Національного банку України Віктор Новіков закликав Верховний суд не вносити правову невизначеність в законодавство про систему гарантування вкладів.

Про це він сказав під час круглого столу в Києві, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«За всієї поваги до Верховного суду, вважаю, що Верховний Суд України має бути верховним судом нашої держави... Він не повинен приносити правову невизначеність і хаос у таку справу, як відшкодування вкладникам», - підкреслив Новиков.

Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик, у свою чергу, повідомив, що Фонд і НБУ готуватимуть спільну позицію щодо прохання Верховного Суду.

«Ми готуватимемо спільну позицію, її буде оприлюднено, це буде спільна позиція НБУ та Фонду. Я впевнений, що своє слово скажуть і міжнародні фінансові організації. Поки що за неформального спілкування – їх здивуванню просто немає меж», - зазначив він.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховний суд України на початку липня звернувся до Конституційного суду з проханням визнати неконституційною нинішню модель гарантій депозитів.

 

Коментарі
Додати коментар