До новин

МВФ змінив програму кредитування для України

08 травня, 2020
Борги
МВФ змінив програму кредитування для України

Україна і Міжнародний валютний фонд переорієнтувалися з раніше попередньо погодженої трирічної програми розширеного фінансування EFF на 18-місячну програму stand by.

Про це на брифінгу повідомив представник МВФ Джеррі Райс, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"З огляду на безпрецедентну невизначеність щодо економічних і фінансових перспектив і необхідність зосередити політичні пріоритети на короткостроковому стримуванні та стабілізації, переговори переключилися на 18-місячний stand by, який може забезпечити підтримку платіжного балансу для посилення реакції влади", - сказав Райс.

За його словами, Фонд знаходиться в тісному контакті з владою України щодо обговорення параметрів нового механізму фінансування, який допоміг би країні ефективно протидіяти пандемії в економіці та медицині.

Райс уточнив, що постійна віртуальна місія обговорює політики, які можуть бути підтримані, скоріше, через програму stand by, ніж через EFF, незважаючи на те, що за програмою EFF у грудні 2019 року було досягнуто попередньої домовленості на рівні менеджменту Фонду (staff-level agreement).

"Коли ситуація відновиться, фокус знову може зміститися на вирішення проблем довгострокових структурних реформ в Україні, щоб сприяти більш сильному і більш інклюзивному зростанню", - сказав представник Фонду.

Коментарі
Додати коментар