До новин

Два столичні ЖК можуть відрізати від світла через величезні борги

18 травня, 2020
Борги
Два столичні ЖК можуть відрізати від світла через величезні борги

Житлові комплекси "Патріотика" та "Статус Град" заборгували 2,5 мільйона гривень за спожиту електроенергію, через що мешканці можуть залишитися без світла.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

"Житлові будівлі, що належать до житлових комплексів "Патріотика" (вулиця Софії Русової, 7, 7-Г, 5-Б, 3-В, 3, Бориса Гмирі, 14-А, 16-А) та "Статус Град" (вулиця Завальна, 10-Б, 10-В, 10-Г), мають значну заборгованість за спожиту електроенергію. Для стабільного подальшого енергопостачання зазначених будинків необхідно забезпечити оплату боргу та регулярність розрахунків", - цитує пресслужба заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

За інформацією компанії-електропостачальника Yasno, будівельна компанія ТОВ "Будеволюція" за два місяці накопичила борг за електроенергію майже 2,5 мільйона гривень.

Міська влада закликала керівників компаній, що здійснюють обслуговування зазначених будинків, оплати борг та надати інвесторам вичерпну інформацію про стан розрахунків. 

За словами Пантелеєва, люди які вклали кошти у це житло, стали, по суті, заручниками ситуації, бо вказані житлові комплекси вважаються об’єктами незавершеного будівництва. Для повноцінного та безпечного функціонування ЖК необхідно виконати технічні умови, щоб переключити будівлі на постійну схему електропостачання. Це має зробити забудовник, або, якщо він відмовляється це зробити, то інвестори.

Заступник голови КМДА наголосив, що "робити це за рахунок коштів платників податків, тобто за рахунок міського чи державного бюджету, – незаконно".

Він додав, що місто готове надати необхідну правову, технічну чи консультаційну допомогу для вирішення кризи.

Коментарі
Додати коментар