До новин

Рада попередньо підтримала мораторій на банкрутство «Енергоринку»

21 травня, 2020
Законодавство
Рада попередньо підтримала мораторій на банкрутство «Енергоринку»

Депутати прийняли в першому читанні законопроект, що вводить мораторій на початок процедури банкрутства ДП "Енергоринок".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на LIGA.net.

Верховна Рада прийняла за основу проект закону №2390, котрим вносяться зміни до Кодексу про процедури банкрутства щодо потенційних судових позовів про банкрутство держпідприємства Енергоринок.

Метою законопроекту в пояснювальній записці зазначено забезпечення реалізації механізмів погашення заборгованості на оптовому ринку електроенергії, визначених у законопроекті №2386.

Для цього проектом пропонується внести зміни до Кодексу процедур банкрутства, надавши господарському суду право відмовити у відкритті провадження у справі, якщо заяву подано про порушення справи про банкрутство оптового постачальника електричної енергії (ДП "Енергоринок" - ред.), а також право припинити вже розпочате провадження відносно нього.

Крім цього, встановлюється, що дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на задоволення вимог на період дії процедури погашення заборгованості.

Коментарі
Додати коментар