До новин

Мін’юст зруйнував останні 2 міфи про банкрутство

25 травня, 2020
Новини
Мін’юст зруйнував останні 2 міфи про банкрутство

Міністерство юстиції спростувало ще дві омани про щодо процедур банкрутства і заявило, що закінчує цю рубрику.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на телеграм-канал відомства.

Міф 1

Винагорода арбітражного керуючого за виконанням ним повноважень у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється за рахунок держави.

Насправді

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі. Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого визначається в розмірі: 5 відсотків вартості стягнутого на користь боржника майна, яке на день відкриття провадження у справі перебувало у третіх осіб; 3 відсотки суми погашених вимог кредиторів.

Також кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

Міф 2

Інформація про арбітражних керуючих є закрита та доступна тільки державному органу

Насправді

Інформація про арбітражних керуючих доступна у Єдиному реєстрі арбітражних керуючих України, що містить, зокрема ПІБ керуючого, номер, стан, дату видачі/зміни свідоцтва, місцезнаходження офісу арбітражного керуючого і засоби зв’язку, дату та номер рішення про притягнення арбітражного керуючого до дисциплінарної відповідальності та вид дисциплінарного стягнення. Доступ до інформації з Єдиного реєстру є безоплатним, здійснюється цілодобово і без обмежень на офіційному вебсайті Міністерства юстиції України із забезпеченням можливості пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування інформації.

Коментарі
Додати коментар