До новин

У квітні держборг у гривневому еквіваленті зменшився, а у доларовому – виріс

27 травня, 2020
Борги
У квітні держборг у гривневому еквіваленті зменшився, а у доларовому – виріс

Державний та гарантований державою борг України за квітень 2020 року у гривні зменшився на 2,7% до 2 196 млрд грн, а в еквіваленті у доларах - зріс на 1,3% до 81,4 млрд доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

«Традиційно, ключовим фактором впливу на стан державного боргу були коливання на валютному ринку. За даними Національного банку, ревальвація гривні по відношенню до долара США в квітні 2020 року склала 4,04%.  Активність інвесторів в умовах світової пандемії COVID-19 та очікування можливої рецесії світової економіки була не високою. З чотирьох аукціонів, запланованих Мінфіном на квітень, фактично проведено було лише один. За підсумками аукціонів 28 квітня на фінансування державного бюджету було залучено 9,8 млрд гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більше половини залучених коштів - ОВДП, номіновані в гривні.

Середньозважена ставка дохідності за тримісячними паперами склала 11,24%, а сума залучених ресурсів - понад 5,3 млрд гривень.

«Ще близько 4,5 млрд грн державний бюджет отримав від розміщення шести та восьмимісячних облігацій, номінованих в доларах США. Середньозважена ставка дохідності за цими паперами склала 3,29% та 3,5% відповідно», - додали у Мінфіні.

Міністерством фінансів у звітному періоді здійснило виплати 9,9 млрд грн з погашення державного боргу та 9 млрд грн з обслуговування.

Коментарі
Додати коментар