До новин

Барщовський відправив одну з компаній T.B.Fruit в контрольоване банкрутство, щоб не платити борги - ЗМІ

29 травня, 2020
Банкрутство підприємств
Барщовський відправив одну з компаній T.B.Fruit в контрольоване банкрутство, щоб не платити борги - ЗМІ

Одна з компаній Тараса Барщовського ініціювала банкрутство його «Яблуневого дару», а фірми бізнесмена мають непогашені кредити перед неплатоспроможним Дельта Банком.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Прямий».

«У період з 2011 по 2015 роки бізнесмен, як засновник ТОВ "Яблуневий дар" та ТОВ "Танк Транс" взяв кілька кредитів у Дельта банку. Але повертати борги, попри успішний бізнес, Барщовський не поспішає. Станом на зараз сума боргу становить 8 мільярдів гривень. За словами адвокатів, споріднена компанія "ТБ Сад", яка входить до групи компаній Тараса Барщовського, ініціювала банкрутство Яблуневого дару», - йдеться у матріалі.

При цьому адвокат компанії «Інвестохіллз Веста» Олексій Сокол нголошує: «Ми категорично не згодні із цими вимогами. і вважаємо, що вони створені штучно. з єдиною метою - створити контрольоване провадження у справі про банкрутство, що ґрунтується на неіснуючих, фіктивних на нашу думку вимогах компанії з метою ухилення від зобов'язань перед кредиторами, зокрема, до складу яких входить і мій клієнт».

Також підприємство "ТБ Сад" заявило про претензії до компанії "Яблуневий дар" на суму понад 2 мільярди гривень. На думку адвокатів позичальника, такий крок - щоб «відтягнути час і не сплачувати кредитні борги».

«З огляду на ту систему, ті документи, що подані до суду, ми вважаємо, що не існувало взаємовідносин в такому величезному обсязі, більше 2 млрд грн, про які заявляє кредитор. І відповідні вимоги створені про людське око, щоб створити уявлення про їх існування і фактично контролювати процедуру», - наголошує Олексій Сокол.

Зазначається, що кредитор звернув стягнення на ряд активів, зокрема цілісного майнового виробничого корпусу у місті Нова Ушиця. Боржник вдавався до всіх можливих способів не повертати борги, аж до вивезення заставного майна і умисного пошкодження обладнання.

Щоб довести, що банкрутство компанії - спроба боржника не платити по кредитах, адвокати надали докази суду.

«Суд докази долучає до матеріалів справи і надає можливість всім учасникам ознайомитись з матеріалами справи», - говорить суддя.

Наступне засідання відбудеться 9 червня.

Коментарі
Додати коментар