До новин

Шахтарі Ахметова перекривали дорогу через простій підприємства

04 червня, 2020
Новини
Шахтарі Ахметова перекривали дорогу через простій підприємства

На Донеччині у Добропіллі працівники компанії Ріната Ахметова «ДТЕК Добропіллявугілля» вийшли на акцію протесту через продовження простою підприємства до 1 липня.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на hromadske.

Мітингарі зазначають, що «Добропіллявугілля» вже два місяці знаходяться у вимушеному простої через кризу у вугільній галузі.

Через це ДТЕК анонсувала простій шахт Добропілля, хоча інша компанія ДТЕК «Павлоградвугілля» — працює. Керівництво пояснює це нижчою собівартістю вугілля, яке видобувається в Павлограді.

До складу «ДТЕК Добропіллявугілля» входить 6 шахт, які розташовані у містах Добропілля, Білицьке, Білозерське та смт Новодонецьке.

За результатами мітингу склали резолюцію, у якій зазначили вимоги трудового колективу "ДТЕК Добропіллявугілля" щодо подолання кризи.

3 червня ініціативна група шахтарів планує зустрітися з головою військово-цивільної адміністрації Донеччини Павлом Кириленко.

Якщо шахтарів не почують, 4 червня вони будуть перекривати дороги, а також готові влаштувати безстрокову акцію в Києві біля Офісу президента.

Нагадаємо, Група «ДТЕК» олігарха Рината Ахметова, 20 квітня вивела найбільше вугледобувне підприємство країни «Павлоградвугілля» у простій.

Згодом компанія «ДТЕК» з 16 травня пообіцяла вивести працівників шахти «Павлоградвугілля» на роботу та платити їм зарплату.

Коментарі
Додати коментар