До новин

СБУ звинувачує російських екс-власників ЗАлКу у викраденні майна заводу на 100 млн грн

22 липня, 2015
Резонансні справи
СБУ звинувачує російських екс-власників ЗАлКу у викраденні майна заводу на 100 млн грн

Співробітники Служби безпеки України встановили факти знищення колишніми російськими власниками економічного потенціалу ПАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат», зокрема вивезення з комбінату майна на понад 100 млн гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі СБУ.

У відомстві розповіли, що основні потужності комбінату були зупинені росіянами ще у 2011 році, начебто через нерентабельність виробництва. Влітку минулого року власники ЗАлКу остаточно зупинили випуск продукції.

Незважаючи на рішення судів різних інстанцій про повернення акцій комбінату у власність держави, російські власники паралельно з оскарженням судових рішень розпочали демонтаж елементів технологічного обладнання з ПАТ «ЗАлК». Правоохоронці встановили, що з грудня 2014 до червня 2015 року з комбінату вивезено майна на понад 100 мільйонів гривень.

У червні цього року Верховний суд України остаточно повернув 68% акцій ПАТ «ЗАлК», які належали росіянам, у державну власність. Однак вже після рішення суду співробітники спецслужби виявили та блокували нову спробу вивозу з комбінату обладнання.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ст. 113 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до знищення стратегічного об’єкта української промисловості.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Дніпровське територіальне управління Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку намагалось через суд ліквідувати ЗАлК, але апеляційний суд цьому завадив.

Коментарі
Додати коментар