До новин

Херсонська верф розрахувалася з боргами

03 липня, 2020
Борги
Херсонська верф розрахувалася з боргами

Тримісячну заборгованість по зарплаті й обов’язкових платежах до бюджету, що накопичилася за час карантину, повністю відшкодував державний судозавод «Паллада» у Херсоні.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Новий день.

Гроші на це у сумі близько семи мільйонів гривень виділив концерн «Укроборонпром», у структуру якого входить згадана верф. Вони, звичайно, не є подарунком, а фінансовою допомогою. Яку треба буде повернути після продажу доку, що його завершують будувати на «Палладі», пояснив директор підприємства Валерій Маломан.

Окрім доку, спеціалісти судозаводу розпочали проектування нового плавучого причалу з надміцного «морського» бетону. Споруда завдовжки шістдесят і завширшки сім метрів призначається для швартування, в тому числі, й військових суден – наприклад, прикордонних катерів типу «Айленд», отриманих нещодавно Держприкордонслужбою України від США. При цьому мобільний причал можна транспортувати до будь-якої водойми за допомогою буксиру, і легко там встановлювати. Міноборони України готує тендер для закупівлі таких причалів на 23 мільйони гривень, і херсонські корабели зі своєю пропозицією планують взяти участь у цих відкритих торгах.

Коментарі
Додати коментар