До новин

Банк Литви першим в єврозоні запустить цифрову валюту

07 липня, 2020
Новини
Банк Литви першим в єврозоні запустить цифрову валюту

Банк Литви першим в єврозоні випустить національну цифрову валюту.

Про це повідомляє Reuters, передає «Банкрутство & Ліквідація».

Що відомо? На наступному тижні регулятор має намір провести пресейл 24 тис. токенів LBCOIN.

«Ніхто в співтоваристві центральних банків всерйоз не замислювався про цифрові валюти, поки ми не усвідомили реальну загрозу того, що хтось ще може зайняти наш простір. Ми повинні надати суспільству те, чого вона хоче», — заявив заступник голови ЦБ Маріус Юргіла.

Він також зазначив, що LBCOIN багато в чому схожий з цифровою валютою центрального банку (CBDC). Токен не буде доступний для розрахунків безпосередньо, але його можна буде обміняти в ЦБ або закритому блокчейні. Продаж токенів буде відбуватися пакетами по шість одиниць за 99 євро.

У Банку Литви очікують, що користувачі будуть торгувати ними між собою. Також LBCOIN можна буде погасити срібною монетою розміром з пластикову картку і номінальною вартістю в 19,18 євро.

«У той час як центральні банки починають змінювати свої уявлення про цифрові валюти, LBCOIN, ймовірно, стане найбільш просунутою експериментальною платформою для тестування різних втілень CBDC. Зараз єдиний спосіб тримати випущені центральним банком гроші — це тримати готівку», — підсумував він.

Коментарі
Додати коментар