До новин

Суд ліквідував «Електроприклад», який має борг перед Укрексімбанком на 3,4 млрд грн

31 липня, 2020
Законодавство
Суд ліквідував «Електроприклад», який має борг перед Укрексімбанком на 3,4 млрд грн

22 червня Госпсуд Києва затвердив звіт ліквідатора та ліквідував ПАТ “Електроприлад” у зв’язку з банкрутством (справа №910/21472/17).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Фінбаланс.

"Матеріалами справи підтверджується правомірність складеного ліквідатором звіту та відомості ліквідаційного балансу, згідно з якими у ПАТ "Електроприлад" відсутні грошові кошти та майнові активи, за рахунок яких можливо було б провести задоволення всіх вимог кредиторів", - йдеться в судовій ухвалі.

Згідно з судовими матеріалам, в процесі ліквідаційної процедури було погашено кредиторські вимоги ПАТ «Електроприлад» на 55,2 млн грн.

Нагадаємо, 16.04.2018 суд затвердив реєстр вимог кредиторів підприємства, включивши в нього в т.ч. вимоги Укрексімбанку на 3,25 млрд грн (з них 3,24 млрд грн - вимоги четвертої черги). Також суд окремо затвердив вимоги Укрексімбанку, які забезпечені заставою боржника на суму 155,5 млн грн.

Згідно з судовими матеріалами, ПАТ "Електроприлад" було поручителем й іпотекодавцем по боргам ТОВ “КоронАгро” (визнане банкрутом у липні-2017) перед Укрексімбанком. В іпотеку держбанку були передані корпуси та нежилі приміщення за адресою м. Київ, вул. Глибочицька, 17 заставною вартістю 155,5 млн грн.

За даними НКЦПФР, на кінець 2017 року власником 93,8% акцій ПАТ "Електроприлад" була компанія “Арпанет Холдингс Лімітед”. У держреєстрі її бенефіціаром вказаний Олександр Унинець.

За даними держреєстру, кінцевим бенефіціаром ТОВ “КоронАгро” є Віктор Тополов (екс-нардеп та екс-міністр вугільної промисловості).

Раніше Arpanet Holdings Limited пов’язували з дружиною В. Тополова, називаючи компанію одним з міноритаріїв KDD Group. Як повідомлялося, боргові зобов’язання KDD Group перед Укрексімбанком сягали 168 млн дол.

Коментарі
Додати коментар