До новин

У Черкасах СБУ викрила посадовців, що завдали 7 млн грн збитків держпідприємству-банкруту

28 липня, 2015
Банкрутство підприємств
У Черкасах СБУ викрила посадовців, що завдали 7 млн грн збитків держпідприємству-банкруту

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили факти спричинення 7 млн гривень збитків доведеному до банкрутства держпідприємству при реалізації його майна.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі СБУ.

«Службові особи Фонду державного майна України, черкаського заводу та однієї з українських бірж реалізували по значно заниженій вартості низку об’єктів державного підприємства. Внаслідок чого заводу було завдано збитків на суму понад 7 мільйонів гривень», - зазначили у відомстві.

СБУ також встановила, що продаж майна підприємства здійснювався з порушенням закону та за попередньою змовою в інтересах конкретно визначених комерційних структур.

Під час обшуків правоохоронці виявили документи, які підтверджують причетність службових осіб до розкрадання грошей заводу.

«У зловмисників вилучено грошові кошти на загальну суму понад 5 млн гривень у національній та іноземній валютах й інші цінності», - додали у прес-службі.

Також під час обшуків співробітники СБУ виявили документи, які свідчать про умисне доведення державного підприємства до банкрутства та підроблені документи щодо плану санації заводу.

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності службових осіб, задіяних в оборудці, та встановлення їх можливих спільників», - сказано у повідомленні СБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, з аукціону реалізують заставне майно підприємства-боржника з Черкащини.

Коментарі
Додати коментар