До новин

Суд розблокував призначення Сергія Наумова на посаду глави правління Ощадбанку

16 вересня, 2020
Новини
Суд розблокував призначення Сергія Наумова на посаду глави правління Ощадбанку

10 вересня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Сергія Наумова та скасував заходи забезпечення позову в справі №757/25950/20-ц, вжиті ухвалою цього суду від 25.06.2020, якою було зупинено рішення наглядової ради Ощадбанку про визнання Наумова переможцем конкурсу на посаду глави правління Ощадбанку й було заборонено органам управління держбанку вчиняти дії щодо призначення Наумова на вказану посаду, а також було заборонено суб’єктам державної реєстрації юросіб вносити зміни в держреєстр щодо керівника та/або підписанта Ощадбанку, в т.ч. заборонено реєструвати призначення Сергія Наумова керівником та/або підписантом Ощадбанку до вирішення по суті спору в цій справі.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Фінбаланс.

Сергій Наумов - глава правління Піреус Банку, екс-глава правління Укрсиббанку та Правекс-Банку.

Ухвала Печерського райсуду м. Києва від 25.06.2020 про блокування призначення С.Наумова на посаду глави правління Ощадбанку була прийнята на вимогу Геннадія Хелемського - одного з учасників конкурсу на посаду глави правління Ощадбанку (працює директором департаменту структурованого торговельного фінансування Укргазбанку).

У своєму позові до Ощадбанку в рамках справи №757/25950/20-ц Г. Хелемський оскаржує результати згаданого конкурсу.

Нагадаємо, 02.07.2020 Окружний адмінсуд м. Києва за клопотанням нардепа Максима Бужанського (з групи Коломойського) - на підставі його заяви про відмову від позову - закрив провадження в справі №640/13664/20, в рамках якої позивач просив суд зобов’язати Мінфін підготувати та внести на розгляд Кабміну проекти актів щодо визначення кандидатів на посаду голови правління Ощадбанку і щодо призначення голови правління Ощадбанку, а також щодо зобов’язання НБУ вчинити дії, направлені на попереднє погодження кандидатів на посаду голови правління Ощадбанку.

22.06.2020 Окружний адмінсуд м. Києва також задовольнив клопотання М.Бужанського та залишив без розгляду його заяву про забезпечення позову, в якій нардеп просив суд заборонити суб`єктам держреєстрації юросіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань проводити реєстраційні дії щодо реєстрації Сергія Наумова керівником та/або підписантом Ощадбанку до вирішення по суті спору в цій справі (№640/13664/20).

Коментарі
Додати коментар