До новин

Шахта "Надія": Рада виділила 47 мільйонів на погашення боргів із зарплати

18 вересня, 2020
Законодавство
Шахта "Надія": Рада виділила 47 мільйонів на погашення боргів із зарплати

Верховна Рада на засіданні 17 вересня підтримала зміни до держбюджету-2020, які дозволять погасити заборгованість із заробітної плати перед гірниками шахти "Надія".

За це проголосували 255 нардепів, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Законодавчі зміни передбачають виділення 47 млн грн на закриття боргів із зарплати перед гірниками шахти "Надія". Важливо зазначити, що держава не має відношення до накопичення цієї заборгованості. Борги із зарплат виникли через порушення попереднього керівництва, про що свідчать матеріали фінансового аудиту ПрАТ "Шахта "Надія", - йдеться у повідомленні урядового порталу.

Зазначається, що Міненерго вже передало ці матеріали у правоохоронні органи для подальшого розслідування.

З цього приводу прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив:

"Вдячні Верховній Раді за підтримку законопроєкту, що дасть змогу розрахуватися перед працівниками приватної шахти «Надія» на Львівщині. Це черговий вдалий приклад, коли спільна робота Уряду й Парламенту дає результат.

Зі свого боку Уряд комплексно підійшов до розв’язання цієї проблеми. Фінансовий аудит Міненерго виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до значних збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам.

Тож була досягнута домовленість про виділення шахті «Надія» платежів у розмірі 8,7 млн грн за вугільну продукцію. Ці кошти вже надійшли на рахунки шахти для виплати зарплат. Тепер же завдяки рішенню Ради підприємство зможе повністю розрахуватися з боргами.

Окремо наголошу, що держава не має боргів перед шахтарями. Цього року завдяки злагодженим діям Уряду вдалося виплатити борги по зарплаті перед усіма працівниками державних шахт. Працюватимемо й надалі, щоб усі шахти функціонували стабільно".

Нагадаємо, ПАТ "Центренерго" перерахувало ПрАТ "Шахта "Надія" 5 млн грн, які направлять на виплату боргів із зарплати.

Міненерго звернулось до прем'єр-міністра із проханням сприяти виділенню коштів на 51 млн грн із резервного фонду для виплат заробітної платні працівникам шахти "Надія".

Прем'єр Денис Шмигаль доручив Міненерго надати механізм вирішення проблемних питань, пов'язаних із заборгованістю по зарплаті на ПрАТ "Шахта "Надія".

Коментарі
Додати коментар