До новин

Туроператори міркують над створенням спецфонду для захисту туристів від банкрутства турфірм

29 липня, 2015
Банкрутство підприємств
Туроператори міркують над створенням спецфонду для захисту туристів від банкрутства турфірм

Туристичні оператори пропонують створити спільний фонд, який зможе застрахувати туристів від банкрутства або інших фінансових проблем турфірми, в якої вони купують путівки.

Про це на прес-конференції в Києві сказав представник Асоціації лідерів турбізнесу України Володимир Щупак, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Для забезпечення безпеки туристів сьогодні в Україні потрібно змінити законодавство щодо роботи туристичних операторів у плані фінансових гарантій їх діяльності. Також потрібно змінити систему взаємостосунків між туроператорами та мережами турагенцій. Пропонуємо створити спеціальний фонд, який гарантуватиме страхову фінансову безпеку туристу», - заявив він.

Щупак пропонує вивчити досвід Європи в цьому питанні, зокрема, Англії та Німеччини й створити спеціальний фонд між самостійними організаціями і авіакомпаніями, за рахунок якого можна буде повертати кошти туристам та організовувати їх повернення з-за кордону в разі виникнення у туроператора чи турагенції фінансових проблем.

Щупак пояснив, як ця система має працювати: «Кожний туроператор повинен сплачувати до цього фонду певну суму грошей. Такий фонд у разі банкрутства навіть великих фірм зможе покрити всі витрати і повернути гроші туристам... Кожний турист має бути застрахований на суму в 10 тис. євро».

З такою пропозицією експерти виступлять перед Кабміном у вересні. Якщо законопроект схвалять, то перші зміни вже можна очікувати навесні 2016 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, низка турагенцій готує позов до суду про визнання News Travel банкрутом.

Коментарі
Додати коментар