До новин

Мінфін про держборг: до кінця року слід виплатити біля $3 млрд

08 жовтня, 2020
Борги
Мінфін про держборг: до кінця року слід виплатити біля $3 млрд

Міністр фінансів Сергій Марченко взяв участь в засіданні пленарної сесії 22-го Саміту Україна-ЄС на тему макрофінансової допомоги і провів зустріч з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужба Мінфіну.

За словами Марченка, продовження фінансового співробітництва з Європейським Союзом є особливо важливим в умовах пандемії COVID-19.

"Незважаючи на відчутні труднощі, уряд в цілому забезпечує передбачені державним бюджетом на 2020 рік як соціальні видатки, так і видатки розвитку. Зазначене дозволяє забезпечити необхідні стандарти та соціальний захист громадян України і надати додаткового імпульсу для відновлення економічної активності в Україні.

Однак спад економіки є відчутним, а дефіцит державного бюджету, як і планові виплати по обслуговуванню державного боргу, є значними. До кінця року існує значне навантаження на бюджет, пов’язане з платежами з погашення та обслуговування державного боргу, що становлять близько 3,0 млрд дол США.

Тому фінансова допомога наших міжнародних партнерів партнерів на даному етапі є вкрай необхідною", - сказав міністр.

Глава Мінфіну підкреслив, що Україна вдячна ЄС за надання у червні цього року другого траншу в рамках 4-ї програми макрофінансової допомоги та продовження такого фінансового співробітництва в рамках оперативно започаткованої у липні цього року нової виняткової програми макрофінансової допомоги ЄС Україні на суму 1,2 мільярди євро.
Коментарі
Додати коментар