До новин

Ще одному агрохолдингу загрожує дефолт

11 лютого, 2015
Банкрутство підприємств
Ще одному агрохолдингу загрожує дефолт

Датська агрокомпанія з активами в Україні Trigon Agri заявила про намір переглянути терміни погашення євробондів на суму 350 млн шведських крон.

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Капітал".

Згідно з повідомленням компанії, термін погашення облігацій планується перенести з 29 червня 2015 року на 31 серпня 2017-го.

Компанія скликає засідання з власниками облігацій 26 лютого. Процентна ставка буде збережена без змін на поточному рівні в 11% річних.

Trigon Agri заявила, що активно розробляє стратегію відкликання інвестицій з Росії та Естонії, щоб мати можливість погасити українські бонди. "Процес ускладнюється протягом декількох останніх кварталів через нестабільну політичну та військову ситуацію в Україні і, відповідно, в Росії... компанія просить про продовження поточного зобов'язання, щоб мати більше часу для здійснення свого плану по вилученню інвестицій", - йдеться у заяві компанії.

Агрокомпанія обіцяє в якості забезпечення боргу роздати акції своїх дочірніх компаній і навіть погодилася на підвищення платежів бондхолдерам.

Зокрема, при терміні погашення з 30 липня по 31 грудня 2015 року буде виплачений 101% від номінальної вартості, 104% - якщо облігації погашаються в 2015 році; 106% - для бондів 2017 року.

Нагадаємо, з проханням про реструктуризацію боргу до своїх кредиторів звернулися вже чотири українські компанії "Агротон", "Мрія", "Мілкіленд" і KSG Agro.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", ПАТ КБ "Альфа-банк Украина" заявляє про намір вийти з комітету кредиторів аграрного холдингу "Мрія".

Джерело фото: ravarumarknaden.se

Коментарі
Додати коментар