До новин

Промінвестбанк через суд вимагає стягнути заборгованість по кредиту на реконструкцію харківського парку

20 жовтня, 2020
Законодавство
Промінвестбанк через суд вимагає стягнути заборгованість по кредиту на реконструкцію харківського парку

Господарський суд Харківської області призначив підготовче засідання за позовом ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" до КП "Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького" і КП "Харківський метрополітен" про стягнення заборгованості за кредитним договором про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Підготовче засідання призначити на 20 жовтня 2020 на 11:00", - йдеться в ухвалі судді Анни Сальнікової, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Як зазначено в документі, банк вимагає стягнути заборгованість в сумі 6 млн. 560 тис. 797,62 євро і 52 млн. 768 тис. 160,49 грн.

Суд не знайшов підстав для розгляду справи в спрощеному порядку.

Як повідомлялося, в квітні 2011 року Харківська міськрада дозволила КП "ЦПКіВ ім. М. Горького" взяти кредит на 5 років в сумі 250 млн. Грн. (Або на той момент еквівалент 20 млн. Євро) на реконструкцію, нові атракціони і обладнання. Відсотки по кредиту не повинні були перевищувати 17% річних в гривні і 9% річних в євро. Фінансовим поручителем за кредитом виступало КП "Харківський метрополітен".

17 червня 2011 року КП уклало кредитний договір про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії з ПАТ "Промінвестбанк".

25 лютого 2015 року Харківська міськрада дала згоду на пролонгацію кредиту, взятого на реконструкцію парку ім.Горького.

Відповідно до прийнятого рішення, депутати дали згоду на продовження терміну дії кредитного договору про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії, укладеного з ПАТ "Промінвестбанк" на 24 місяці (до 17 червня 2017 г.) з лімітом кредитної лінії в сумі, що не перевищує 11, 5 млн.євро та фактичної заборгованістю 8, 494 млн.євро і 73,061 млн.грн. Депутати також дали згоду КП "Харківський метрополітен", як фінансового поручителя за зобов'язаннями КП Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького ", на забезпечення зміненого основного зобов'язання за кредитним договором про відкриття мультивалютної невідновлювальної кредитної лінії.

У пояснювальній записці до проекту рішення необхідність пролонгації кредитного договору пояснювалася триразовим збільшенням курсу євро протягом року

Коментарі
Додати коментар