До новин

Верховний Суд визнав борг групи "ІСД" по кредитам західних банків на $350 млн

20 жовтня, 2020
Борги
Верховний Суд визнав борг групи "ІСД" по кредитам західних банків на $350 млн

Верховний Суд відмовився задовольнити скаргу ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" та залишив без змін ухвалу Київського апеляційного суду від 24.02.2020 у справі №824/180/19.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Цією ухвалою було задоволено компанії Indumet SA та надано дозвіл на виконання рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду від 25.03.2019 про стягнення:

- 255 млн дол основної заборгованості за кредитною угодою від 14.08.2007 з Landmont Ltd (позичальник), ПАТ “Алчевський металургійний комбінат”, ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат”, ПАТ “Алчевський коксохімічний завод” та Корпорації “Індустріальна спілка Донбасу” (поручителі);

- 103,3 млн дол відсотків, нарахованих за період до дати арбітражного рішення з Landmont Ltd, ПАТ “Алчевський металургійний комбінат”, ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” та Корпорації “Індустріальна спілка Донбасу”;

- 96,3 млн дол відсотків, нарахованих за період до дати арбітражного рішення, з ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” за принципом, що будь-який платіж, здійснений будь-яким із боржників згідно із пунктом, наведеним вище, звільняє ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” від відповідальності в обсязі такого платежу (і навпаки);

- відсотки, нараховані з дати ухвалення арбітражного рішення, поки не буде здійснений платіж в повному обсязі, за річною ставкою у розмірі ЛІБОР в доларах США за три місяці, плюс 2% (на щорічній основі).

Згідно з судовими матеріалами, первинними кредиторами були Каліон (Calyon Bank, - ред.) та Кредіт Свісс (Credit Suisse, - ред.), які володіли правами вимоги за основною сумою кредиту в розмірі 150 млн дол. Вони передали свої частки кредиту загальним розміром 225 млн дол для 13 структур (Deutsche Bank, Societe Generale, Raiffeisen, OTP, Barclays, Morgan Stanley, Citibank тощо). Внаслідок подальших транзакцій заявник (Indumet SA) набув права вимоги за основною сумою позики в розмірі 255 млн дол.

ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК) заперечувало проти надання Київським апеляційним сулом дозволу на виконання рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду від 25.03.2019.

Меткомбінат посилався на те, що 05.02.2020 Східний апеляційний госпсуд - в межах справи №904/2104/19 про банкрутство ПАТ “ДМК” - відмовився задовольнити апеляційну скаргу Indumet SA та залишив без змін ухвалу Госпсуду Дніпропетровської області, якою було відхилено вимоги Indumet SA на загальну суму 23,64 млрд грн (включно з вимогами, які виникли на підставі рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду від 25.03.2019).

Водночас Верховний Суд серед іншого констатував, що ініціювання процедури банкрутства не може бути підставою для відмови у наданні дозволу на примусове виконання арбітражного рішення щодо боржника.

Коментарі
Додати коментар