До новин

Постанова КГС ВС щодо умов та підстав притягнення до відповідальності державних органів

20 жовтня, 2020
Законодавство
Постанова КГС ВС щодо умов та підстав притягнення до відповідальності державних органів

ТОВ «Інформаційно-торговий дім ЛС» звернулося з позовом до Офісу Генерального прокурора, Прокуратури Кіровоградської області, Національної поліції України, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області та Державної казначейської служби України про стягнення шкоди у розмірі 37 441 610 грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на прес-службу ВС.

Північний апеляційний господарський суд постановою від 9 червня 2020 року залишив без змін рішення Господарського суду міста Києва, яким у позові відмовлено.

Суди першої та апеляційної інстанцій виходили з того, що майно було передано на відповідальне зберігання ПАТ «Креатив», тому саме на цю особу покладено обов’язок схоронності майна та повернення його власнику. Оскільки позивач з власної ініціативи відмовився від позову про стягнення з ПАТ «Креатив» вартості переданого майна на зберігання та збитків у іншій справі, заявлений позов до держави відповідно до статей 1173,1174,1176 ЦК України є безпідставним.

КГС ВС постановою від 17 вересня 2020 року у справі № 912/1374/19 постанову апеляційного суду та рішення суду першої інстанції залишив без змін.

Детальніше з текстом постанови КГС ВС від 17 вересня 2020 року у справі № 912/1374/19 можна ознайомитися за посиланням.

Коментарі
Додати коментар