До новин

ГПУ завела справу на співробітників банку «Надра» за розкрадання майна, - нардеп

03 серпня, 2015
Резонансні справи
ГПУ завела справу на співробітників банку «Надра» за розкрадання майна, - нардеп

Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування за фактом привласнення працівниками банку «Надра» майна в особливо великих розмірах.

Про це повідомив народний депутат Юрій Дерев’янко, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Повідомляємо, що 19 червня 2015 року Генеральною прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення посадовими особами ПАТ "КБ "Надра" привласнення майна в особливо великих розмірах», - йдеться у відповіді ГПУ на запит нардепа.

У відомстві зазначили, що відповідні дії підпадають під ознаки злочину, передбачені ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Такі злочинні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Юрій Дерев'янко звернувся до генерального прокурора Віктора Шокіна з проханням перевірити дії керівництва та власників банку «Надра», в тому числі перевірити ймовірний варіант фіктивного банкрутства фінустанови.

За словами Дерев’янка, процедура ліквідації КБ «Надра», контрольний пакет акцій якого належав міжнародній компанії Дмитра Фірташа Group DF Holdings Limited, можливо, була непрозорою.

Крім того, ліквідація банку «Надра» завдала збитків державі в особливо великих розмірах. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб змушений виплатити вкладникам банку близько 3,8 млрд гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виплати вкладникам банку «Надра» були розпочаті 12 червня.

Коментарі
Додати коментар