До новин

Norwegian Air оголосила про банкрутство двох ключових підрозділів

20 листопада, 2020
Законодавство
Norwegian Air оголосила про банкрутство двох ключових підрозділів

Бюджетний авіаперевізник Norwegian Air Shuttle ASA оголосив про банкрутство двох ключових підрозділів, ставши на даний момент найбільшою жертвою пандемії коронавируса серед авіакомпаній.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресреліз компанії.

Norwegian планує провести реструктуризацію операцій Norwegian Air International Limited (NAI) і Arctic Aviation Assets DAC (AAA) відповідно до законодавства Ірландії, де зосереджені її активи, говориться в

В рамках реорганізації, яка, як очікується, займе до п'яти місяців, Norwegian намір скоротити борг, продати літаки, а також залучити новий капітал.

"Ми прийняли рішення про реорганізацію, щоб захистити майбутнє Norwegian в інтересах наших співробітників, клієнтів і інвесторів. Наша мета - знайти рішення, які дозволили б нам стати сильнішими фінансово і захистити авіакомпанію", - заявив головний виконавчий директор Norwegian Якоб Шрам.

Norwegian ще в серпні попереджала, що незабаром може виявитися неплатоспроможною, якщо не зможе домовитися з кредиторами або отримати доступ до додаткового капіталу. Минулого тижня уряд Норвегії відмовило авіакомпанії в другому пакеті допомоги, вважаючи, що її підтримка є не кращим вкладенням коштів платників податків.

Пандемія COVID-19 завдала значної шкоди глобальному туристичному сектору, змусивши авіакомпанії по всьому світу призупинити значну частину операцій, звільнити співробітників і звернутися за фінансовою допомогою.

Norwegian, яка зазнавала труднощів і до пандемії, була змушена призупинити експлуатацію практично всього парку літаків і відправити у неоплачувану відпустку 8 тис. Осіб, або 80% співробітників.

Авіакомпанія, заснована в 1992 році, швидко перетворилася в конкурента Ryanair і easyJet, і почала розширювати операції, вводячи, крім європейських маршрутів, рейси в США і Азію.

Коментарі
Додати коментар