До новин

Зелений тариф: борг Гарантований покупець й "Укренерго" – 23,9 млрд грн

06 січня, 2021
Борги
Зелений тариф: борг Гарантований покупець й "Укренерго" – 23,9 млрд грн

За даними держпідприємства "Гарантований покупець", на 5 січня 2021 року обсяг виплат за "зеленим" тарифом з початку 2020 року склав 22,93 млрд грн. Рівень розрахунків - 47,7%.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

Як зауважує "Гарантований покупець", борг "Укренерго" перед ним для розрахунків за "зеленим" тарифом - 23,9 млрд грн.

Як додає "Гарантований покупець", заборгованість "Укренерго" перед ним для розрахунків за електроенергію на потреби населення, - 6,9 млрд грн (з початку 2020 року обсяг виплат ГП для "Енергоатома" й "Укргідроенерго" за відповідну електроенергію склав 15,15 млрд грн, рівень розрахунків - 66%).

Нагадаємо, тариф "Укренерго" на передачу електроенергії має покривати нестачу коштів ДП "Гарантований покупець" для виплат по "зеленому" тарифу.

9 грудня Кабмін прийняв постанову про надання держгарантій за кредитами, які “Укренерго” мало залучити в 2020 році в держбанків на суму до 11,3 млрд грн для погашення заборгованості перед держпідприємством “Гарантований покупець”.

Тодішній в.о. міністра енергетики Юрій Бойко зазначав, що "Укренерго" необхідно залучити під держгарантії 11,3 млрд грн для розрахунків з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел і державною генерацією.

31 грудня НКРЕКП погодила договори про отримання кредитів НЕК "Укренерго" в Укргазбанку, Укрексімбанку, Ощадбанку на здійснення розрахунків з ДП "Гарантований покупець" для погашення боргів перед виробниками електроенергії.

Коментарі
Додати коментар