До новин

Місія МВФ відновила роботу в Україні

12 січня, 2021
Борги
Місія МВФ відновила роботу в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду з першого перегляду програми stand-by для України сьогодні поновила роботу в дистанційному форматі.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на «Укрінформ».

«Місія Європейського Департаменту МВФ з питань першого перегляду програми сьогодні поновлює свою роботу зустрічами з представниками влади», - повідомили у представництві МВФ.

Місія МВФ дистанційно обговорює з українською владою останні актуально економічні події, а також заходи та реформи, необхідні для завершення першого перегляду програми.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд спільно з президентом та НБУ доклав максимум зусиль для виконання «структурних маяків», необхідних для перегляду програми.

12 червня 2020 року Україна отримала перший транш МВФ обсягом 1,5 млрд SDR або $2,1 млрд  за новою програмою Stand-By.

МВФ оприлюднив графік і розмір виплат України на наступні 15 років. Зокрема протягом 2021 року Україна має повернути МВФ 1,155 млрд SDR (близько $1,7 млрд).

21 грудня місія МВФ розпочала свою роботу в Україні для перегляду угоди співпраці.

Місія буде дистанційною – через вебзв'язок – і матиме перерву. Вона розпочалася перед католицьким Різдвом, і продовжиться після святкування Нового року.

Україна планувала до кінця року отримати ще два транші від МВФ по $700 млн. Однак поки не отримала ні одного через невиконання низки ключових вимог.

Новий транш МВФ та від інших кредиторів є критично важливими для економіки України.

Наразі Україна сподівається узгодити всі питання з МВФ до кінця року, а транші отримати вже в лютому-березні 2021 року.

Коментарі
Додати коментар