До новин

Суд на вимогу НБУ розблокував аукціони СЕТАМ з продажу майна "Птахофабрики Київська"

20 січня, 2021
Законодавство
Суд на вимогу НБУ розблокував аукціони СЕТАМ з продажу майна "Птахофабрики Київська"

11 січня Київський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу НБУ та скасував ухвалу слідчого судді Печерського райсуду м. Києва від 03.12.2020, якою в рамках кримінального провадження було задоволено клопотання Офісу генпрокурора про арешт двох майнових комплексів, які належать ТОВ "Птахофабрика Київська" та знаходяться у Києві та с. Пухівка.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Фінбаланс.

28.12.2020 на торговому майданчику ДП “СЕТАМ” планувався продаж вказаних об’єктів нерухомості зі стартовою ціною 100,8 млн грн і 3,98 млн грн відповідно. Але тоді аукціони були зупинені через згадану судову ухвалу від 03.12.2020 (яка в т.ч. забороняла посадовим особам ДПС "СЕТАМ" реалізацію вказаного майна).

Разом з тим, згідно з даними ДП “СЕТАМ”, наразі відповідні торги знову призначені (на 5 лютого), стартова ціна майнових комплексів визначена на тому ж рівні - 100,8 млн грн і 3,98 млн грн.

Спірні об’єкти нерухомості були передані в іпотеку для НБУ як забезпечення боргів банку “Фінансова ініціатива” по рефінансуванню. При цьому судовими рішеннями було задоволено позови НБУ й звернено стягнення на майно.

Державна виконавча служба в жовтні вже намагалася продати ці активи на майданчику ДП “СЕТАМ”, але відповідна угода зірвалася на фоні того, що первинні покупці, які запропонували за ці лоти майже 1 млрд грн та при цьому, як зазначалося, могли мати зв’язки з О. Бахматюком, не сплатили кошти. Як зрештою не сплатили менші суми й інші учасники аукціонів, які отримали право на купівлю лотів після фактичної відмови первинних покупців. Разом з тим, за даними ДП “СЕТАМ”, гарантійні внески (а йдеться сумарно про мільйони гривень) не підлягають поверненню.

В ухвалі Київського апеляційного суду від 11.01.2021 зауважується, що відповідно до матеріалів кримінального провадження №12020000000001070, до Головного слідчого управління Нацполіції надійшов рапорт оперативного працівника СБУ про те, що “з 15 жовтня 2020 року по теперішній час, невстановленими особами, можливо, вчиняється кримінальне правопорушення, яке полягає у придбанні об`єктів нерухомості, що належать ТОВ «Птахофабрика Київська», а саме їх цілісних майнових комплексів та шляхом обману здійснюється заниження їх вартості, з використанням аукціонного майданчика електронних торгів ДП «Сетам»” (цитата).

Коментарі
Додати коментар