До новин

У «Житомиргазу» немає коштів на підготовку до опалювального сезону

07 серпня, 2015
Банкрутство підприємств
У «Житомиргазу» немає коштів на підготовку до опалювального сезону

Компанія «Житомиргаз» не в змозі виконати планові роботи з підготовки газових мереж Житомирської області до опалювального сезону через нестачу грошей.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі газопостачальника.

«З 1 липня 2015 року кошти, що надходять від споживачів в рахунок оплати за газ, в тому числі й жителів Житомирської області, акумулюються на спеціальних рахунках «Ощадбанку», але не розподіляються між учасниками ринку. Протягом місяця на рахунках ПАТ «Житомиргаз» було заблоковано понад 43 млн. гривень. Така ситуація спричинена рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг щодо зміни алгоритму розподілу коштів, що надходять від споживачів газу на розподільчі рахунки постачальників. Алгоритм був прийнятий з порушенням законодавства і здорового глузду, що спричинило зупинку руху коштів на розподільчих рахунках і неможливості розрахунків між учасниками газового ринку», – скаржаться в компанії.

«Житомиргаз» підкреслює, що не може здійснювати виробничу діяльність, виплачувати зарплату, платити податки до бюджетів усіх рівнів, розраховуватися з постачальниками. Під питанням також стоїть ефективна робота аварійних газових служб.

«Через відсутність коштів під загрозою повноцінна підготовка підприємства до опалювального сезону. Уже до початку осінньо-зимового періоду в області необхідно виконати ремонт і реконструкцію 3,9 кілометрів газопроводів та 27 газорегуляторних пунктів. Від їх справності залежить безпека та безперебійність постачання газу до будинків. Уже станом на сьогодні ПАТ «Житомиргаз» не вистачає коштів на виплату заробітної плати за липень. Більше 2 тисяч працівників, які обслуговують газові мережі області, змушені брати відпустку без збереження заробітної плати. Якщо у найближчі дні зазначені проблеми не будуть вирішені на державному рівні, подальше наростання кризи можуть відчути на собі не лише працівники «Житомиргазу», а й споживачі газу»,– йдеться у повідомленні.

Як свідчить статистика, за 6 місяців поточного року у Житомирській області в 2,4 рази збільшився борг населення за газ, порівняно з минулим роком.

Коментарі
Додати коментар