До новин

Виконавці отримали доступ до даних про банківські рахунки боржників - Мін'юст

23 лютого, 2021
Законодавство
Виконавці отримали доступ до даних про банківські рахунки боржників - Мін'юст

Виконавці отримали допуск до інформації про номери банківських рахунків боржників та про кошти на них.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на заяву заступника міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрія Гайченка.

"Завдяки наполегливій роботі нашої команди виконавці отримали допуск до інформації про номери банківських рахунків боржників та залишок коштів на них. За результатами проведених спільних заходів Міністерства юстиції та Національного банку України, а також досягнутих в ході них домовленостей, Нацбанком внесено зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління Національного банку України від 14 липня 2006 року № 267, які набули чинності 16 лютого 2021", - наголосив він.

Інформація, яку надаватимуть банки на вимогу виконавців стосовно наявності, стану рахунків боржника відтепер в обов’язковому порядку повинна містити номери рахунків, відкритих боржником у банку, а також суми коштів, які наявні на таких рахунках.

У Мін'юсті вважають, що зазначені зміни не лише полегшать та прискорять роботу виконавців, а й стануть підставою для запровадження автоматизації такого процесу. У зв’язку з цим наразі Мін’юстом розробляються зміни до відповідних нормативно-правових актів, прийняття яких найближчим часом надасть можливість автоматизувати процес отримання виконавцями номерів рахунків боржників-фізичних осіб та сум коштів, які наявні на таких рахунках.

Коментарі
Додати коментар