До новин

Суд арештував частку Рудьковського в "Нафтогазвидобуванні"

25 лютого, 2021
Законодавство
Суд арештував частку Рудьковського в "Нафтогазвидобуванні"

2 лютого Печерський районний суд Києва розпорядився накласти арешт на акції ПАТ "Нафтогазвидобування", що належать компанії Salazie B.V.

Про це йдеться в рішенні суду, яке є в розпорядженні ЕП, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

"Заборонити вносити в систему депозитарного обліку будь-які зміни, що стосуються ідентифікації власників, і / або переходу права власності на цінні папери - прості бездокументарні іменні акції, емітентом яких є ПрАТ" Нафтогазвидобування ", і які обліковуються на рахунках Salazie B.V.

Заборонити посадовим особам "Нафтогазвидобування" здійснювати виплату дивідендів від діяльності вказаного товариства юридичним і фізичним особам, у тому числі тим, які є кінцевими бенефіціарами Salazie B.V. ", - йдеться в рішенні суду.

Рішення прийнято в рамках провадження, розпочатого за клопотанням прокурора Департаменту нагляду за органами безпеки, фіскальної та прикордонною службами Офісу ГПУ.

Звернення про арешт було оформлено прокурором в січні 2021-го року.

У його позові зазначалося, що знерухомлення акцій необхідно для завершення досудового розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління СБУ.

Йдеться про кримінальному провадженні №12012000000000077, відкритому в листопаді 2012 року "за фактом умисного вбивства Олега Семінського".

Семінський - колишній керівник ПрАТ "Нафтогазвидобування". Він був викрадений в 2012 році і протягом трьох років примусово утримувався.

"Я на 100% впевнений, що замовником мого викрадення був Микола Миколайович Рудьковський", - говорив в інтерв'ю ЕП Олег Семінський.

Також він говорив ЕП, що ПрАТ "Нафтогазвидобування" створювалася на умовах приналежності йому 10% акцій її статутного фонду. Ця домовленість була "понятійною" (а не зафіксованою документами. - ЕП).

Утримувачем свого пакета акцій Семінський називав Миколи Рудьковського, на брата якого, Сергія Рудьковського, оформлена вищезгадана Salazie B.V.

Salazie належить 25% (або 427 992 шт акцій) ПрАТ "Нафтогазвидобування".

"Микола Рудьковський на думку сторони звинувачення є організатором розслідуваних в даному кримінальному провадженні злочинів", - йдеться в резолютивній частині згаданого рішення Печерського райсуду.

Там же вказується, що зібраними матеріалами підтверджується мотив викрадення і утримання Олега Семінського: позбавлення його права вимоги у Рудьковського документарного оформлення свого пакета акцій.

В даний час мажоритарним власником ПрАТ "Нафтогазвидобування" є група "ДТЕК" Ріната Ахметова. Так, 23.2098% акцій належить ДТЕК ОЙЛ ЕНД ГАЗ Б.В. (DTEK OIL&GAS B.V.), а її "дочці" ТОВ "НГД ХОЛДИНГ" - ще 24.7902%. Також НГД Холдингз Б.В. належить 25% акцій ПрАТ.

При цьому у ДТЕК заявили, що рішення було прийнято судом в рамках суперечки, який стосується виключно міноритарного акціонера ПрАТ "Нафтогазвидобування" - компанії Salazie B.V.

"Арешт на частину акцій ПрАТ "Нафтогазвидобування", які належать компанії Salazie B.V., і обмеження пов'язані з таким арештом для їх акціонерів, не поширюються на акції ПАТ "Нафтогазвидобування", що належать Групі ДТЕК, і їх акціонерів", - повідомили у ДТЕК.

"Група ДТЕК повідомляє, що дане рішення суду жодним чином не впливає на операційну діяльність ПрАТ "Нафтогазвидобування".

 

Коментарі
Додати коментар